Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ημερίδα Τήνου



Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου Άνδρου, την 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου, που έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως « Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»,  πραγματοποιήσε ημερίδα ενημέρωσης εκπαιδευτικών, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Τήνου.
 Την ημερίδα  παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν στην Τήνο και στη Μύκονο.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
  
17:00-17:15                 Προσέλευση συμμετεχόντων-Εγγραφές-Χαιρετισμοί
17:15-17:45                 Παιχνίδι γνωριμίας
17:45-18:15                 « Παρουσίαση Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Κορθίου για το σχολικό έτος 2013-14 - Ενημέρωση για συμμετοχή του Κέντρου σε θεματικά δίκτυα », Άννα Κουκούτση, Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Κορθίου.
18:15-18:30                 Εισήγηση με θέμα « Διαδραστικές εφαρμογές του Κ.Π.Ε Κορθίου ως μέσο ευαισθητοποίησης και κατανόησης των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων », Νίκος Χαζάπης, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Κορθίου.
18:30-18:45                 Διάλειμμα
18:45-19:15                 Εργαστήριο με θέμα « Ξερολιθιά και Άνθρωπος: αρμονική συνύπαρξη αιώνων », Βίκυ Κούζα, Μέλος της Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Κορθίου, Άννα Κουκούτση, Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Κορθίου.
19:15-20:00                 Εργαστήριο με θέμα « Κατανοώντας το περιβάλλον μέσα από τα χρώματα », Άννα Κουκούτση, Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Κορθίου, Νίκος Χαζάπης, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Κορθίου, Βίκυ Κούζα, Μέλος της Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Κορθίου.

        Η ημερίδα ξεκίνησε με παιχνίδι γνωριμίας για "σπάσιμο πάγου" και παρουσίαση α) των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Κορθίου με την επιμέρους θεματολογία και στοχοθεσία τους και β) των θεματικών δικτύων στα οποία συμμετέχει το Κ.Π.Ε. Κορθίου. 
        Ακολούθησε παρουσίαση των διαδραστικών εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί από την Π.Ο. του Κ.Π.Ε., ως μέσο ευαισθητοποίησης και κατανόησης των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων, έχοντας ως βάση το λογισμικό Microworlds Pro.
        Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εργαστήριο με στόχο να μάθουν οι συμμετέχοντες πληροφορίες για τις ξερολιθιές και να συνειδητοποιήσουν την πολύπλευρη σημασία και χρησιμότητά τους, γνωρίζοντας την οικολογική, οικονομική και πολιτισμική διάστασή τους.
        Τέλος, η ημερίδα έκλεισε με εργαστήριο έχοντας ως στόχο,οι συμμετέχοντες ανά ομάδες, να εντοπίσουν και να καταγράψουν περιβαλλοντικά προβλήματα μέσα από φυσικά και μη υλικά καθώς επίσης και να συνεργαστούν για να προτείνουν λύσεις σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου