Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Χελιδονίσματα 2014-Υποδεχόμαστε την άνοιξη και τα χελιδόνια

Το Κ.Π.Ε. Κορθίου,σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και το LIFE Άνδρου, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, υποδέχτηκε την άνοιξη και τα χελιδόνια διοργανώνοντας ημερίδα με θέμα ''Χελιδονίσματα 2014'' για μικρούς και μεγάλους μαθητές του νησιού αλλά και μέλη της τοπικής κοινωνίας. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Άνδρου, στις 11:00 πμ.




ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΡΑΣΗΣ

       Η ημερίδα ξεκίνησε με ενημέρωση από την εκπρόσωπο της Ορνιθολογικής Εταιρίας σχετικά με τα είδη των χελιδονιών της Ελλάδας: λευκοχελίδονο, σταυλοχελίδονο, μιλτοχελίδονο, βραχοχελίδονο και οχθοχελίδονο. Δόθηκε έμφαση στις διαφορές τις οποίες εντοπίζουμε σε κάθε είδος και αυτές αφορούν το σχήμα, το χρώμα, τον τρόπο που φτιάχνει το καθένα τη φωλιά του και το μέρος όπου τα βλέπει κανείς. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το που συχνάζουν τα χελιδόνια, ποιο είναι το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα και πώς τρέφονται. Επίσης έγινε αναφορά στο μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης τους, καθώς τα χελιδόνια εγκαταλείπουν την Ευρώπη για να περάσουν το χειμώνα στην Αφρική όπου θα βρουν ευκολότερα τροφή. Τέλος, δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες σε μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες για να κατασκευάσουν φωλιές χελιδονιών από πηλό.
     Οι συμμετέχοντες λοιπόν κατασκεύασαν δεκάδες πήλινες φωλιές, ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών και το μακρύ τους ταξίδι, έμαθαν και διασκέδασαν. Στο τέλος πήραν μαζί τους τις φωλιές έτσι ώστε όταν στεγνώσουν να τις τοποθετήσουν στο σπίτι τους ή στη φύση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου