Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

« Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  το ΚΠΕ Κορθίου διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης  στη Χώρα της Άνδρου, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013.

Η ημερίδα έγινε σε αίθουσα του ΕΠΑΛ Άνδρου και ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση διαδρομής σε παραδοσιακό οικισμό του νησιού.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί της Α΄θμιας & Β΄θμιας Εκπαίδευσης της Άνδρου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ16:30-16:45                 Προσέλευση συμμετεχόντων-Χαιρετισμοί
16:45-17:00                 Παιχνίδι γνωριμίας
17:00-17:30                 Παρουσίαση Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Κορθίου για το σχολικό έτος 2013-14 - Ενημέρωση για συμμετοχή του Κέντρου σε θεματικά δίκτυα, Άννα Κουκούτση, Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Κορθίου.
17:30-17:45                 Διαδραστικές εφαρμογές του Κ.Π.Ε Κορθίου ως μέσο ευαισθητοποίησης και κατανόησης των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων, Νίκος Χαζάπης, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Κορθίου.
17:45-18:00                 Μετάβαση στο σημείο έναρξης της διαδρομής
18:00-19:00                 Παραδοσιακοί οικισμοί της Άνδρου και αειφορική διαχείριση: μελέτη πεδίου, Α. Κουκούτση, Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Κορθίου, Ν.Χαζάπης, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Κορθίου, Σ. Μαρίνου, Μέλος της Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Κορθίου, Β. Κούζα, Μέλος της Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Κορθίου.
                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ


Η ημερίδα ξεκίνησε με παιχνίδι γνωριμίας των συμμετεχόντων και στη συνέχεια έγινε παρουσίαση:

α) των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΠΕ Κορθίου με την επιμέρους θεματολογία κ’ στοχοθεσία τους και β) των θεματικών δικτύων στα οποία συμμετέχει το ΚΠΕ. Ακολούθησε παρουσίαση των διαδραστικών εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί από την Π.Ο. του ΚΠΕ, ως μέσο ευαισθητοποίησης και κατανόησης των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων και έχουν ως βάση το λογισμικό Microworlds Pro. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε μελέτη πεδίου με θέμα '' Παραδοσιακοί οικισμοί της Άνδρου και  αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος των προηγούμενων γενιών", όπου οι συμμετέχοντες με βιωματικό τρόπο έμαθαν πως να προετοιμάζουν και να πραγματοποιούν ένα περιβαλλοντικό μονοπάτι στα πλαίσια ενός περιβαλλοντικού προγράμματος με τους μαθητές τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου